
Frisse vegetarische pasta met paddenstoelen en truffel
Een frisse combinatie van diverse paddenstoelen met een stevige beet, verse zwarte truffel, citroen en peterselie. Ook een mooi kerst pasta voorgerecht!
Het Pasta Gilde is een non-profit die hoogwaardige zeer langzaam gedroogde pasta produceert voor de markt en Voedselbanken Nederland. Uit de verkoop betalen we de donaties aan de voedselbanken.
Ingredienten
- 400 gram Regeneratieve Pasta
- 300 gram stevige paddenstoelen zoals Oesterzwam, Konings Oesterzwam en/of Shiitake
- 50 gram pijnboompitten
- 80 gram Parmezaanse kaas gemalen
- Een zwarte of een witte verse truffel
- 3 teentjes knoflook
- Een halve citroen
- Olijfolie
- grof gemalen chilipepers
- een bosje verse peterselie
- enkele gedroogde tomaatjes in stukjes gesneden
- zout
Gebruik bij dit recept één van onze heerlijke, voedzame en gezonde pasta's. Wat u koopt, doneren wij tegelijk aan de Voedselbanken.
Bereidingswijze
Rooster de pijnboompitten in een klein beetje olie al roerend in een pan totdat ze lichtbruin zijn. Let op, pijnboompitten verbranden snel dus goed roeren op een laag pitje. Zet de geroosterde pijnboompitten opzij.
Rasp de parmezaanse kaas en zet dit opzij voor de garnering
Snij de verse truffel in zeer dunne plakken, bij voorkeur met een mandoline of met een scherp mes. De zwarte truffel met een beetje olijfolie smoren in een pannetje en opzij zetten. Een witte truffel kan zonder smoren gebruikt worden.
Bak de paddenstoelen in een laagje Olijfolie op een laag vuurje samen met de knoflook en gemalen chilipepers. Als de paddenstoelen bruin beginnen te worden voeg dan het sap van een halve citroen toe. Zout naar smaak toevoegen. Eventueel extra Olijfolie toevoegen. Op het laatste moment de gehakte peterselie toevoegen en zeer kort meebakken.
Kook de regeneratieve pasta al dente.
Op het bord combineer de pasta met de gebakken paddenstoelen, pijnboompitten en gedroogde tomaatjes en strooi hierover wat parmezaanse kaas. Leg daar overheen enkele plakjes gesmoorde truffel.
Pasta geschikt voor dit recept
-
Caserecce Pasta 500 gram
Regular price €4,45 EURRegular priceUnit price / per -
Regeneratieve Caserecce Pasta - 500 gram
Regular price €5,95 EURRegular priceUnit price / per