Premium Pasta

Het Pasta Gilde produceert premium pasta van een betere kwaliteit dan industriële pasta. We doen dit als volgt:

Waarom Premium Pasta

Onze pasta is "slow dried" oftewel langzaam gedroogd. Pasta langzaam drogen op een lage temperatuur heeft enorme voordelen. 

De voordelen van premium pasta:

  • De smaak van de bloem blijft behouden; drogen op een lage temperatuur voorkomt dat de pasta verbrandt hetgeen ten koste gaat van de smaak.
  • Langzaam gedroogde pasta is beter verteerbaar
  • Zetmeel wordt makkelijker afgestaan door de pasta tijdens het koken hetgeen de kooktijd reduceert
  • Je kan hierdoor ook eenvoudig een saus maken met het kookwater
  • Vitamines uit de bloem blijven behouden in de pasta
  • Onze pasta heeft meer dan 10% vezels

 

Hoe wordt onze premium pasta gemaakt?

De premium pasta van Het Pasta Gilde wordt gemaakt van kwaliteitsbloem die we rechtstreeks importeren uit Italië. De geïmporteerde "Semola" die wij gebruiken is een hoge kwaliteit griesmeel.

Pasta bestaat uit bloem en water. De kwaliteit van de bloem bepaald daarom  eenvoudigweg de kwaliteit van de onze langzaam gedroogde pasta. Al onze pasta is veganistisch.

De pasta wordt ambachtelijk geproduceerd. Anders dan bij industriële pasta worden bronzen mallen gebruikt. Hierdoor is er veel meer reliëf op de pasta waardoor sauzen beter aan de pasta blijven hangen.
Daarna wordt handmatig de pasta gesorteerd en klaar gemaakt voor de speciaal uit Italië geïmporteerde droogkamers.

In de droogkamers wordt de pasta langzaam gedroogd op een lage temperatuur. De pasta verbrandt hierdoor niet en wordt niet geel. Dit zorgt voor de al genoemde betere smaak.

Ingrediënten en voedingswaarde Premium Pasta

Ingrediënten: 100% Durum Semolina Tarwegries.

Gemiddelde voedingswaarde per100 gram:

energie 1470 kJ / 351 kCal
vet / (waarvan verzadigd) 1.68 g / (0.35 g)
koolhydraten / (waarvan suikers) 63.9 g / (4.2 g)
vezels 10.3 g
eiwitten 14 g
zout 0 g