Paaspasta: Caserecce met Asperges, Ham en Ei-Kaas saus

Hier is een feestelijk en heerlijk Paas-pastarecept met asperges, ham en een ei-kaas mengsel precies zoals in een pasta carbonara. Het is dus een carbonara met een paas twist ; perfect voor een lentelunch of brunch. Denk: romig, licht, en vol voorjaars flair ๐ŸŒธ๐Ÿ

Ingredienten

๐ŸŒผ Paaspasta met Asperges, Ham en Ei

Ingrediรซnten (voor 4 personen):

  • 350 g Caserecce
  • 500 g groene asperges
  • 150 g gekookte ham in reepjes
  • 4 eieren
  • 1 sjalottje; fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook; fijngehakt
  • 100 g Parmezaanse kaas; geraspt
  • olijfolie
  • Verse peterselie of bieslook (voor de topping)
  • Zout & Peper naar smaak
  • Rasp van een (halve) citroen

Gebruik bij dit recept รฉรฉn van onze heerlijke, voedzame en gezonde pasta's. Wat u koopt, doneren wij tegelijk aan de Voedselbanken.

Gebruik kortingscode REC20; u krijgt 20% korting om onze pasta te proberen!

Bereidingswijze

Kook de pasta
volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en bewaar een kopje van het kookvocht.

Snijd de asperges

schuin in stukken van ongeveer 3-4 cm. Kook ze kort (4-6 minuten) in gezouten water of stoom ze beetgaar. Bewaar enkele stukken en de mooie asperge tips en zet deze opzij. Blend de rest van de asperges met wat kookvocht van de pasta in een keukenmachine of blender.

Maak het ei-kaas mengsel

door 3 eidooiers en 1 heel ei te klutsen met daarbij de geraspte kaas.

Fruit de sjalot en knoflook

in een grote koekenpan met een scheutje olijfolie. Voeg de hamreepjes toe en bak ze kort mee tot ze licht krokant zijn.

Voeg de pasta toe

aan de pan, samen met wat van het achtergehouden kookvocht en het ei, kaas mengsel plus de geblende aspergesaus. Voeg de stukjes asperge en de asperge tips toe. Roer alles goed door tot een romig geheel.

Serveer direct

met als topping eroverheen gestrooid de vers gehakte kruiden. Eventueel ook de citroenrasp naar smaak

๐ŸŒท Tip:

Serveer met een frisse salade van veldsla, radijs en een honing-mosterd dressing om het helemaal af te maken. En... misschien een glaasje prosecco erbij? ๐Ÿ˜‰