Pasta con aglio, olio e peperoncino

Pasta met knoflook, olie en chilipeper is een klassieker uit de Italiaanse keuken – eenvoudig, puur en vol smaak.

Soms is eenvoud alles wat je nodig hebt. Deze traditionele Italiaanse pasta met knoflook, olijfolie en chilivlokken is het perfecte voorbeeld: snel te maken, maar boordevol smaak. Een gerecht dat laat zien hoe krachtig een paar goede ingrediënten kunnen zijn.

Recept van de bekende Instagram Chef @overetengesproken.

Ingredienten

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 160 g caserecce van Het Pasta Gilde
  • 3–4 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde chilivlokken (of naar smaak)
  • Zout

Eventueel: verse peterselie en wat geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Kook de pasta

Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg zout toe en kook de caserecce volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet de pasta af, maar bewaar een kopje van het kookwater.

Bereid de saus

Verhit de olijfolie op laag vuur in een ruime koekenpan. Voeg de knoflook toe en laat langzaam goudgeel kleuren (niet bruin laten worden). Voeg dan de chilivlokken toe en roer even door.

Meng de pasta

Voeg de gekookte pasta toe aan de pan met olie en knoflook. Meng goed en voeg indien nodig een beetje van het bewaarde kookwater toe om alles mooi te laten binden.

Serveer direct

Verdeel over twee borden en garneer eventueel met fijngehakte peterselie en Parmezaanse kaas.

Over de pasta van Het Pasta Gilde

Voor dit gerecht gebruiken we graag de caserecce van Het Pasta Gilde. Deze ambachtelijke pasta wordt in Nederland gemaakt van 100% Italiaanse semolina en langzaam gedroogd op lage temperatuur – een proces dat zorgt voor optimale smaak en een betere vertering.

En er is meer: Het Pasta Gilde werkt volledig non-profit. Voor elk verkocht pak pasta wordt er één gedoneerd aan voedselbanken in Nederland. Zo draag je met elke maaltijd bij aan een goed doel.

Caserecce is verkrijgbaar via de webshop van Het Pasta Gilde, net als de varianten penne, maccheroni en conchigli. Een aanrader voor elke pastaliefhebber!

Voor de video van dit recept kijk je de post van @overetengesproken op Instagram.