Fris romige citroen - garnalen pasta met spinazie en pijnboompitten
Dit is een heerlijk en iets anders dan standaard recept voor pasta met garnalen, met een verrassende twist van citroen, spinazie en knapperige pijnboompitten. Dit gerecht is fris, romig en vol van smaak. Perfect voor een speciaal etentje!
Ingredienten
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 400 gram pasta (bijvoorbeeld onze caserecce of penne)
- 400 gram garnalen naar keuze
- 200 ml kookroom
- 1 grote citroen (schil en sap)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 handjes verse spinazie
- 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)
Bereidingswijze
Pasta koken
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookvocht.
Garnalen marineren
Doe de garnalen in een kommetje en pers de knoflook er boven uit. Roer alles goed door ne laat minimaal 15 minuten staan.
Pijnboompitten roosteren
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Zet apart.
Garnalen bereiden
Verhit de helft van de olijfolie in een grote koekenpan en bak de garnalen tot ze gaar en mooi roze zijn. Haal de garnalen uit de pan en zet opzij.
Knoflook en citroen
Voeg de resterende olijfolie toe in dezelfde pan en bak de knoflook kort aan. Voeg de citroenschil toe en bak deze nog een minuutje mee voor een frisse, geurige smaak.
Saus maken
Voeg de kookroom toe aan de pan en breng zachtjes aan de kook. Roer het sap van een halve citroen erdoor en breng op smaak met zout en peper. Voeg ook de helft van de Parmezaanse kaas toe en laat smelten in de saus.
Samenvoegen
Doe de garnalen terug in de pan, gevolgd door de spinazie. Laat de spinazie kort slinken. Voeg de gekookte pasta toe en meng alles goed door elkaar. Voeg indien nodig wat kookvocht toe om de saus romig te maken.
Afwerking
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas, de geroosterde pijnboompitten en verse peterselie.
Serveren
Serveer direct met een partje citroen aan de zijkant voor extra frisheid. Geniet van deze romige, smaakvolle pasta met een verrassend frisse twist!
Extra tips bij dit pastarecept:
- Voor extra smaak kun je wat chilivlokken toevoegen aan de saus voor een beetje pit.
- Voeg een scheutje witte wijn toe aan de saus als je een diepere smaak wilt.
- Dit heerlijke pastarecept smaakt ook super met caserecce pasta.
Pasta geschikt voor dit recept
-
Alle 4 soorten: Caserecce, Maccheroni, Penne, Conchiglie, 4x500 gram (4,45 EUR per 500 gram)
Regular price €17,80 EURRegular priceUnit price / per