Feestelijke pasta met garnalen, kerstomaten, truffeltapenade en truffel

Dit feestelijke pastagerecht combineert de delicate smaken van truffel, garnalen, verse kerstomaten. Met een heerlijke truffel tapenade uit de delicatessenzaak, die de smaak naar een nog hoger niveau tilt. Het is de perfecte keuze voor een feestelijke maaltijd met een verfijnde twist. Ideaal voor tijdens de feestdagen!

Geniet van het recept en eet smakelijk!

Ingredienten

  • 400 g pasta
  • 300 g garnalen (gepeld en schoongemaakt)
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml slagroom
  • 100 ml witte wijn (bij voorkeur een droge, frisse wijn)
  • 150 g kerstomaten, gehalveerd
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 el truffelolie (of een paar druppels truffelzout)
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 1-2 eetlepels truffeltapenade van de delicatessenzaak (afhankelijk van de sterkte van de tapenade)
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 bosje verse basilicum (of pluksla, voor garnering)

Voor het lekkerste resultaat gebruik je bij dit recept één van onze ambachtelijke, langzaam gedroogde pasta's. Wat jij koopt, doneren wij tegelijk aan de Voedselbanken. Dus als jullie de gezonde pasta eten, eet een gezin in Nederland dat afhankelijk is van de voedselbank gratis mee! Hoe mooi is dat.
Wat u koopt, doneren wij tegelijk aan de Voedselbanken.

Gebruik kortingscode REC20; u krijgt 20% korting om onze pasta te proberen!

Bereidingswijze

Kook de pasta
Breng een grote pan met water en een snufje zout aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking totdat deze al dente is. Bewaar een kopje kookwater van de pasta voor later. Giet de pasta af en zet apart.

Bereid de garnalen en saus
Verhit de olijfolie en boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit deze totdat deze glazig en zacht is (ongeveer 3-4 minuten). Voeg daarna de knoflook toe en bak nog een minuut.

Voeg de garnalen toe aan de pan en bak deze 2-3 minuten totdat ze roze en gaar zijn. Haal de garnalen uit de pan en zet ze even apart.

Deglaceer de pan met de witte wijn, breng aan de kook en laat de wijn voor ongeveer 2 minuten inkoken.

Voeg de slagroom toe en laat het mengsel 4-5 minuten sudderen totdat de saus iets ingedikt is.

Afmaken van het gerecht
Voeg de gehalveerde kerstomaten toe aan de saus en roer goed door. Laat de tomaten 2 minuten mee koken, zodat ze een beetje zacht worden maar nog wel hun vorm behouden.

Voeg de truffeltapenade toe aan de saus (start met 1 eetlepel, proef en voeg meer toe als je de truffelsmaak intenser wilt) en roer goed door. Dit geeft de saus een diepe, umami-achtige smaak en maakt het gerecht nóg luxer.

Breng de saus op smaak met zout, peper en een scheutje truffelolie.

Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng goed door, zodat de pasta volledig bedekt wordt. Voeg indien nodig wat van het pasta-kookwater toe om de saus romiger te maken.

Serveren
Schep de pasta op mooie borden en garneer met de gebakken garnalen. Strooi de geraspte Parmezaanse kaas over de pasta en werk af met verse basilicum of pluksla.

Drizzle eventueel nog wat extra truffelolie over het gerecht voor een extra feestelijke finishing touch.

Twists en tips

Serveer de pasta met een goed glas frisse witte wijn, zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.

Voor wat extra groen(te) kan je vlak voor het serveren naast verse basilicum ook wat verse spinazie toevoegen. Deze smaakt enorm goed bij de garnalen en truffel.

De truffeltapenade voegt een rijke diepte toe aan de saus, die perfect in balans is met de garnalen en de romigheid van de slagroom. Je kan tegenwoordig niet al te duur in de delicatessenzaak en betere supermarkt ook kleine molentjes met echte gedroogde truffel kopen. Voeg deze toe aan tafel en verras jouw gezin of gasten.

Dit gerecht is ideaal voor een feestelijk diner met een luxe uitstraling.
Eet smakelijk en geniet van dit heerlijke, feestelijke pastagerecht met de verfijnde smaak van truffel.