Romige Pasta met spinazie en tomaat

Een heerlijk comfortfood recept van @BarbaraKooktGraag

Een simpele romige pasta! Daar is toch iedereen dol op! Dat zegt Barbara erover.
Volgens Barbara is de pasta van Het Pasta Gilde ideaal voor zo'n recept:

"De pasta van Het Pasta Gilde heeft wat meer bite, super veel vezels en is gemaakt zonder dat er kunstmest of pesticiden aan te pas zijn gekomen! Kortom ECHT genieten 😍"; Zo beschrijft Barbara het bij haar Instagram video.

Ingredienten

Voor 4 personen gebruik je:

  • 250 gr pasta van Het Pasta Gilde
  • 100 gr babyspinazie
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 pot zongedroogde tomaatjes op olie
  • 175 ml kookroom
  • 25 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • Peper en zout naar smaak
  • Wat boter
  • 1/2 bosje verse peterselie

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en knoflook
  • Doe boter in de pan en fruit de ui en knoflook
  • Snij de tomaten fijn en voeg toe
  • Giet de tomaatjes op olie af en knip ze fijn
  • Roer de zongedroogde tomaten er door en bak even mee
  • Voeg de room, de kaas en de spinazie toe
  • Laat even pruttelen en kruid met zout en peper naar smaak
  • Kook ondertussen de pasta, giet deze af en roer door de saus
  • Knip peterselie fijn en roer erdoor

Je kan het op de borden nog afmaken met wat geraspte kaas en peterselie. Eet smakelijk.

Meer van die leuke familie recepten? Volg BarbaraKooktGraag op Instagram.