Vegetarische rood-groene (Kerst) pesto met geroosterde vijgen, peer en Burrata

Feestelijke kerst pasta met een Pesto van Basilicum, Gedroogde tomaatjes en Mesclun. Mesclun geeft de pesto een wat bittere ondertoon die heerlijk afsteekt tegen de zoete vijgen, peer en de Burrata.
Een verrassend leuk voorgerecht bij jouw kerstdiner!

Het Pasta Gilde is een non-profit die hoogwaardige zeer langzaam gedroogde pasta produceert voor de markt en Voedselbanken Nederland. Uit de verkoop betalen we de donaties aan de voedselbanken. Door met de ene hand premium pasta te verkopen aan mensen die het betalen kunnen, kunnen we met de andere hand onze premium pasta weggeven aan de klanten van de voedselbanken.

Ingredienten

  • 400 gram Regeneratieve Pasta
  • Een handje olijven in schijfjes gesneden
  • Een bosje verse basilicum
  • Een handje Mesclun sla
  • 5 gedroogde tomaatjes op olie
  • 80 gram Parmazaanse kaas voor de beste
  • wat extra Parmazaanse kaas ter garnering
  • Een bolletje Burrata
  • Een peer, geschild in stukjes
  • 3 teentjes knoflook
  • zout naar smaak

Gebruik bij dit recept één van onze heerlijke, voedzame en gezonde pasta's. Wat u koopt, doneren wij tegelijk aan de Voedselbanken.

Gebruik kortingscode REC20; u krijgt 20% korting om onze pasta te proberen!

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitten in een klein beetje olie al roerend in een pan totdat ze
lichtbruin zijn. Let op, pijnboompitten verbranden snel dus goed roeren op een
laag pitje. Zet de geroosterde pijnboompitten opzij.

Rasp de parmezaanse kaas en zet dit opzij voor de pesto en de garnering

Besprenkel de vijgen met wat olijfolie en gril ze in de oven totdat ze zacht zijn.

Mix de pesto van Basilicum, Knoflook, Pijnboompitten, de gedroogde tomaatjes, Parmazaanse kaas, olijfolie en wat zout met een staafmixer in een kom.

Kook de pasta al dente

Snij de olijven in schijfjes en de Burrata en de peer in stukjes

Roer de pesto mix door de pasta, garneer de borden met de geroosterde vijgen, de stukjes Burrata en peer, de rest van de pijnboompitten en wat Parmazaanse kaas.

Direct serveren