Kerst Voorgerecht: Caserecce met Gegrilde Groenten, Truffelcrème en Parmezaanse Kaas

Dit is een elegant kerstvoorgerecht met de heerlijke textuur van caserecce pasta, gecombineerd met een romige truffelsaus, delicate gegrilde groenten en de rijke smaak van Parmezaanse kaas. Een perfect begin van een feestelijke maaltijd!

Ingredienten

Voor de pasta

  • 250 g caserecce pasta
  • 1 liter water
  • 1 eetlepel zout

Voor de truffelsaus

  • 150 ml slagroom
  • 2 eetlepels truffelolie (of truffelcrème, afhankelijk van beschikbaarheid)
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Voor de gegrilde groenten

  • 1 courgette, in dunne plakjes gesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1 kleine aubergine, in dunne plakjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel balsamico azijn

Voor de afwerking

  • Extra geraspte Parmezaanse kaas
  • Verse kruiden (bijvoorbeeld basilicum of tijm) voor garnering
  • Optioneel: een paar druppels extra truffelolie

Gebruik bij dit recept één van onze heerlijke, voedzame en gezonde pasta's. Wat u koopt, doneren wij tegelijk aan de Voedselbanken.

Gebruik kortingscode REC20; u krijgt 20% korting om onze pasta te proberen!

Bereidingswijze

Kook de pasta
Breng een grote pan water aan de kook en voeg een eetlepel zout toe. Kook de caserecce pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 10-12 minuten voor gedroogde pasta). Giet de pasta af, maar bewaar een beetje kookwater voor de saus.

Maak de truffelsaus
Terwijl de pasta kookt, verhit je de slagroom in een klein pannetje op laag vuur. Voeg de truffelolie toe en roer goed door. Laat de saus een paar minuten zachtjes koken zodat de smaken zich goed mengen. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en blijf roeren tot de kaas volledig is opgelost. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Zet het vuur uit en zet de saus opzij.

Gril de groenten
Verhit een grillpan of een gewone koekenpan op middelhoog vuur. Meng de courgette, paprika, aubergine, geperste knoflook en olijfolie in een kom. Voeg een beetje zout en peper toe en meng goed. Gril de groenten in porties totdat ze goudbruin en zacht zijn, ongeveer 3-4 minuten per kant. Zet de gegrilde groenten opzij.

Meng de pasta met de saus
Voeg de gekookte caserecce pasta toe aan de pan met truffelsaus. Voeg een beetje van het bewaarde kookwater toe als de saus te dik is. Meng goed zodat de pasta volledig bedekt is met de saus.

Serveren
Verdeel de pasta over de borden en garneer met de gegrilde groenten. Strooi er extra geraspte Parmezaanse kaas over en voeg een paar druppels truffelolie toe voor een extra luxe smaak. Garneer met verse kruiden zoals basilicum of tijm voor een frisse toets.

Tips bij dit kerst voorgerecht

  • Als je in een Italiaanse of goede delicatessenzaak een mooie truffeltapenade kan vinden of wellicht zelfs het budget hebt voor verse truffel die je over het gerecht schaft, dan is zo'n toevoeging super.
  • Voeg een handvol geroosterde pijnboompitten toe voor wat extra crunch.
  • Serveer dit gerecht met een frisse groene salade om het geheel in balans te brengen.
  • Als je geen truffelolie kunt vinden, kun je een beetje extra Parmezaanse kaas toevoegen aan de saus voor extra umami.

Dit kerstvoorgerecht is rijk, verfijnd en vol smaak, en zal zeker indruk maken op je gasten!