Frisse vegetarische pasta met paddenstoelen en truffel

Een frisse combinatie van diverse paddenstoelen met een stevige beet, verse zwarte truffel, citroen en peterselie.

Het Pasta Gilde is een non-profit die hoogwaardige zeer langzaam gedroogde pasta produceert voor de markt en Voedselbanken Nederland. Uit de verkoop betalen we de donaties aan de voedselbanken. Door met de ene hand premium pasta te verkopen aan mensen die het betalen kunnen, kunnen we met de andere hand onze premium pasta weggeven aan de klanten van de voedselbanken.

Ingredienten

  • 400 gram Regeneratieve Pasta
  • 300 gram stevige paddenstoelen zoals Oesterzwam, Konings Oesterzwam en/of Shiitake
  • 50 gram pijnboompitten
  • 80 gram Parmezaanse kaas gemalen
  • Een zwarte of een witte verse truffel
  • 3 teentjes knoflook
  • Een halve citroen
  • Olijfolie
  • grof gemalen chilipepers
  • een bosje verse peterselie
  • enkele gedroogde tomaatjes in stukjes gesneden
  • zout

Gebruik bij dit recept één van onze heerlijke, voedzame en gezonde pasta's. Wat u koopt, doneren wij tegelijk aan de Voedselbanken.

Gebruik kortingscode REC20; u krijgt 20% korting om onze pasta te proberen!

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitten in een klein beetje olie al roerend in een pan totdat ze lichtbruin zijn. Let op, pijnboompitten verbranden snel dus goed roeren op een laag pitje. Zet de geroosterde pijnboompitten opzij.

Rasp de parmezaanse kaas en zet dit opzij voor de garnering

Snij de verse truffel in zeer dunne plakken, bij voorkeur met een mandoline of met een scherp mes. De zwarte truffel met een beetje olijfolie smoren in een pannetje en opzij zetten. Een witte truffel kan zonder smoren gebruikt worden.

Bak de paddenstoelen in een laagje Olijfolie op een laag vuurje samen met de knoflook en gemalen chilipepers. Als de paddenstoelen bruin beginnen te worden voeg dan het sap van een halve citroen toe. Zout naar smaak toevoegen. Eventueel extra Olijfolie toevoegen. Op het laatste moment de gehakte peterselie toevoegen en zeer kort meebakken.

Kook de regeneratieve pasta al dente.

Op het bord combineer de pasta met de gebakken paddenstoelen, pijnboompitten en gedroogde tomaatjes en strooi hierover wat parmezaanse kaas. Leg daar overheen enkele plakjes gesmoorde truffel.