Kip Pesto Tomaat Mozzarella uit de oven

Met een origineel Pesto recept is dit een heerlijk recept voor kip uit de oven met mozzarella, tomaten en pesto, afgemaakt met pijnboompitten en geserveerd met caserecce-pasta. Met apart pesto recept.

Het Pasta Gilde is een non-profit die hoogwaardige langzaam gedroogde pasta produceert voor de markt en Voedselbanken Nederland. Door met de ene hand premium pasta te verkopen aan mensen die het betalen kunnen, kunnen we met de andere hand onze premium pasta weggeven aan de klanten van de voedselbanken.

Gebruik daarom bij dit recept één van onze heerlijke, voedzame en gezonde pasta's. Wat u koopt, doneren wij tegelijk aan de Voedselbanken.

Geniet van het recept en eet smakelijk!

Ingredienten

2 kipfilets

2 bollen mozzarella, in plakken gesneden

2 grote tomaten, in plakjes gesneden

4 á 5 eetlepels groene pesto (onderaan in dit recept hoe je deze maakt)

4 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

Zout en peper naar smaak

Handvol verse basilicumblaadjes

3 of 4 eetlepels pijnboompitten

500 gram caserecce-pasta

Gebruik bij dit recept één van onze heerlijke, voedzame en gezonde pasta's. Wat u koopt, doneren wij tegelijk aan de Voedselbanken.

Gebruik kortingscode REC20; u krijgt 20% korting om onze pasta te proberen!

Bereidingswijze

Voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 200°C.

Kipfilets bereiden
Snij de kipfilets 4 of 5 keer diep in. Bestrijk de kipfilets aan beide kanten met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

Tomaten en pesto aan de kip toevoegen
Leg de kipfilets in een ovenschaal en smeer de snedes in met pesto en druk hierin de plakjes tomaat en mozzarella. Bestrooi de kipfilets met een deel van de pijnboompitjes. Bewaar de overige pijnboompitjes voor het roosteren en de garnering. Bewaar ook de uiteinden van de tomaten.

Bakken
Bak de kipfilets in de voorverwarmde oven voor 20-25 minuten tot de kip gaar is en de mozzarella mooi gesmolten en goudbruin.

Caserecce koken
Kook ondertussen de caserecce pasta al dente volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet apart.

Pijnboompitten roosteren
Rooster de overige pijnboompitten in een droge koekenpan met een klein beetje olijfolie tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan.

De pasta afmaken
Voeg olijfolie aan de voor het roosteren van de pijnboompitjes gebruikte pan toe. Snijd de overgebleven tomaat in kleine blokjes en hak de knoflook fijn. Bak de knoflook en tomatenblokjes licht. Haal de kipfilets uit de ovenschaal en leg te rusten. Voeg al het overgebleven vocht en de uitgelopen kaas van de ovenschaal toe en bak dit nog even mee met 2 eetlepels pesto. Voeg na 2 minuten de caserecce pasta toe, meng alles goed en zorg dat de pasta weer op temperatuur is (ongeveer 2 minuten).

Serveren
Serveer de kipfilets met de pasta. Maak af met de geroosterde pijnboompitjes, wat extra pesto naar smaak en de fijngehakte basilicumblaadjes.

Alle stappen zie je hieronder in de afbeeldingen en video's.

Hieronder nog een eenvoudige manier om verse groene pesto te maken.

Pesto Recept

Ingrediënten voor de pesto

  • 50 gram verse basilicumblaadjes
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 à 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding van de pesto

  1. Rooster de pijnboompitten: Verwarm een droge koekenpan op middelhoog vuur. Rooster de pijnboompitten kort tot ze licht goudbruin zijn. Laat ze even afkoelen.
  2. Basilicum en knoflook fijnmaken: Voeg de basilicumblaadjes, fijngehakte knoflook en afgekoelde pijnboompitten toe aan een keukenmachine of beter... doe alles in een vijzel. Maal of stamp tot een grove pasta.
  3. Parmezaanse kaas en olijfolie toevoegen: Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en giet langzaam de olijfolie erbij terwijl je blijft malen. Blijf mengen tot je een gladde, romige pesto hebt.
  4. Op smaak brengen: Voeg zout en peper toe naar smaak.

Je pesto is nu klaar! Gebruik 4 á 5 eetlepels van deze pesto voor het recept met kip en bewaar de rest in een luchtdichte pot in de koelkast (het blijft een paar dagen goed).