Kruidige Linzenpasta van BarbaraKooktGraag

Een voedzame, vegetarische pastamaaltijd boordevol smaak en plantaardige eiwitten en... makkelijk te maken!
Dankzij de vezelrijke pasta van Het Pasta Gilde blijft je energie lang op peil; aldus Barbara. Een heerlijk comfortfood recept voor jouw hele gezin.

Ingredienten

Voor 2–3 personen gebruik je:

  • 250 g pasta van @hetpastagilde
  • 115 g linzen (uit blik of vacuümverpakking)
  • 1 ui
  • 450 g macaronigroente
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 el paprikapoeder
  • 1½ tl Italiaanse kruiden
  • ½ tl geelwortelpoeder (kurkuma)
  • ½ tl korianderpoeder (ketoembar)
  • ½ tl gemberpoeder
  • Snufje komijnpoeder
  • Snufje chilipoeder
  • Zout en versgemalen peper
  • 100 ml plantaardige kookroom
  • 100 ml groentebouillon
  • Olijfolie, om in te bakken

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een scheut olijfolie in een ruime koekenpan of wok en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  • Voeg de tomatenpuree en alle specerijen toe. Bak kort mee om de smaken los te laten komen.
  • Voeg de macaronigroente toe en bak 5 minuten mee op middelhoog vuur.
  • Schenk de kookroom en groentebouillon erbij en laat het geheel 5–10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en houd even apart.
  • Spoel de linzen af onder koud water en laat uitlekken. Voeg ze toe aan de groentesaus.
  • Meng de gekookte pasta door de saus en warm alles goed door. Breng op smaak met zout en peper.

Serveeradvies van Barbara

Serveer de pasta direct, eventueel met wat verse kruiden voor extra smaak.

Meer van die leuke familie recepten? Volg BarbaraKooktGraag op Instagram.