Steya’s Siciliaanse pasta (met flespompoen)
Overheerlijke typisch “Siciliaanse” caserecce pasta met blokjes geroosterde pompoen in een romige pompoensaus met pecannoten, rode peper en gebakken salieblaadjes.
Het Pasta Gilde is een non-profit die hoogwaardige langzaam gedroogde pasta produceert voor de markt en Voedselbanken Nederland. Uit de verkoop betalen we de donaties aan de voedselbanken. Door met de ene hand premium pasta te verkopen aan mensen die het betalen kunnen, kunnen we met de andere hand onze premium pasta weggeven aan de klanten van de voedselbanken.
We werken dus wel bedrijfsmatig, maar de winst vloeit voor 100% naar de voedselbanken in de vorm van onze slow dried pasta.
Gebruik daarom bij dit recept één van onze heerlijke, voedzame en gezonde pasta's. Wat u koopt, doneren wij tegelijk aan de Voedselbanken.
Geniet van het recept en eet smakelijk!
Ingredienten
- Middelgrote flespompoen (ongeveer 350 tot 450 gram) in blokjes
- 250 gr caserecce van Het Pasta Gilde
- 2 á 3 takjes tijm
- 5 gr verse salie
- 0.5 rode ui
- 1 teen knoflook
- 1 handje pecannoten
- 1 rode peper
- 1.5 eetlepels tomatenpuree
- 0.5 snuf oregano
- 0.5 snuf peper en zout
- 100 ml room of burrata
Gebruik bij dit recept één van onze heerlijke, voedzame en gezonde pasta's. Wat u koopt, doneren wij tegelijk aan de Voedselbanken.
Gebruik kortingscode REC20; u krijgt 20% korting om onze pasta te proberen!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 210° graden.
Snijdt de flespompoen in gelijke blokjes van ongeveer 1 cm breedte. Hak de ui
en knoflook (niet te klein).Haal de blaadjes van de takjes tijm.
Verdeel alles dan samen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel
met een beetje olijfolie.
Rooster de pompoen, tijm, ui en knoflook in ca. 20 minuten gaar.
Kook de caserecce pasta gaar en vergeet natuurlijk niet wat kookvocht na het
afgieten op te vangen. Deze kun je straks, vlak voor het opdienen, naar smaak toevoegen aan de pan pasta.
Bak de blaadjes salie in een pan 2 minuutjes in een klein beetje olijfolie in een grote hapjes pan en haal deze daarna eruit.
Doe alles van de bakplaat in een blender of keukenmachine. Haal er wel wat
pompoenblokjes uit om later gehalveerd apart om later toe te voegen voor
de bite.
Voeg de oregano, peper, zout, room, tomatenpuree en salie toe. Doe daarbij de fijngehakte rode peper naar smaak (een derde voor gematigd) en blend alles helemaal fijn. Houdt ook hier weer een aantal blaadjes salie apart om (gescheurd) straks toe te voegen op het borg of de serveerschaal. De overgebleven fijngehakte rode peper kun je ter garnering voor de liefheb(st)er op tafel zetten.
Doe de bewaarde pompoenblokjes in de grote pan waar ook de salie in gebakken is. Bak die dan 3 minuten in een beetje olijfolie.
Voeg de saus uit de blender toe en daarna ook de gekookte caserecce pasta. Meng alles goed door elkaar.
Hak de pecannoten grof en voeg deze toe aan de saus. Ook hier weer enkele
apart en fijngehakt op tafel zetten om toe te voegen naar smaak en voor
de bite. Proef of de saus lekker op smaak is. Verdeel de pasta
met geroosterde pompoen over jullie borden en garneer naar smaak met de
op tafel erbij geplaatste onderdelen (Salie, rode peper, gehakte
pecannoten)
Pasta geschikt voor dit recept
-
Caserecce Pasta - 4 x 500 gram (4,45 EUR per 500 gram)
Normale prijs €17,80 EURNormale prijsEenheidsprijs / per -
Regeneratieve Caserecce Pasta - 4 x 500 gram (5,95 EUR per 500 gram)
Normale prijs €23,80 EURNormale prijsEenheidsprijs / per