Groene Lente-Pasta

Een heerlijk eenpansgerecht van @barbarakooktgraag boordevol voorjaarsgroenten. Zo maak je een heerlijk bordje pasta boordevol groene groenten! Het voorjaar op jouw bord.

Ingredienten

  • 250 g pasta van Het Pasta Gilde
  • 200 g broccoli, in kleine roosjes
  • 1 kopje diepvrieserwtjes
  • 100 g babyspinazie
  • ½ courgette, grof geraspt
  • 1 handje verse basilicumblaadjes
  • 100 ml kookroom
  • 4 el groene pesto
  • 1 el citroensap
  • citroenrasp, pecorino, gehakte basilicum of pijnboompitjes (voor het serveren)

  • 750 ml water

  • 1 groentebouillonblokje

Versgemalen peper en zout, naar smaak

Bereidingswijze

Doe de pasta, broccoli en erwtjes samen in een ruime pan.

Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook.

Zet het vuur iets lager en laat het geheel zachtjes doorkoken. Roer regelmatig door tot de pasta ongeveer halfgaar is.

Voeg de geraspte courgette, spinazie en het citroensap toe.

Kook verder tot de pasta gaar is en de groenten beetgaar zijn.

Roer de pesto en kookroom erdoorheen en verwarm nog even kort mee.

Breng op smaak met peper en zout.

Serveertip:

Maak het gerecht extra feestelijk met een beetje citroenrasp en een handje geroosterde pijnboompitten als topping. Serveer eventueel met wat geraspte Parmezaanse kaas of een plantaardig alternatief voor een extra romige afwerking.

Je kan het recept ook zien op de Instagram van @barbarakooktgraag.