Romige Pasta met Kip, Kruidenroomkaas en Spinazie

Op zoek naar een makkelijk, smaakvol pastagerecht waarmee je gegarandeerd indruk maakt aan tafel? Deze romige pasta met kip, kruidenroomkaas en spinazie is een echte gezinslieveling. Je scoort er zeker punten mee bij jouw gezin!

Door @barbarakooktgraag van Instagram gemaakt met de ambachtelijke langzaam gedroogde pasta van Het Pasta Gilde.

Ingredienten

Voor 4 personen

  • 250 g pasta van Het Pasta Gilde
  • 300 g kipfiletreepjes
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl cayennepeper
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 120 g cherrytomaatjes
  • 145 g diepvries spinazie à la crème
  • 125 g kruidenroomkaas
  • 200 ml kookroom
  • Olie om in te bakken
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiden
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.

Kip kruiden en bakken
Kruid de kipfiletreepjes met paprikapoeder, cayennepeper en knoflookpoeder. Verhit een beetje olie in een ruime pan en bak de kip goudbruin.

Groenten toevoegen
Snipper de ui en pers de knoflook. Voeg deze toe aan de kip en bak kort mee. Halveer de cherrytomaatjes en roer ze samen met de spinazie à la crème door het kipmengsel. Laat de spinazie ontdooien en goed doorwarmen.

Saus maken
Voeg de kruidenroomkaas en kookroom toe. Roer tot een romige saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

Pasta mengen

Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en schep alles goed door elkaar.

Serveer direct – heerlijk met een frisse salade of een stukje knapperig brood erbij.

Meer van die leuke familie recepten? Volg BarbaraKooktGraag op Instagram.