Vegetarische of veganistische pasta met pesto
Een heerlijk pesto pasta met een combinatie van verse basilicum en rucola op smaak gemaakt met pittige grof gemalen chilipepers.
Pesto zijn er in vele varianten en is snel en eenvoudig te maken maar toch bijzonder en erg lekker.
Door verse Rucola toe te voegen krijgt deze pesto een heldere groene kleur en een wat sterkere smaak waardoor de ingrediënten beter naar voren komen. Dit recept is voor 4 personen.
Het Pasta Gilde is een non-profit die hoogwaardige langzaam gedroogde pasta produceert voor de Voedselbanken Nederland. Uit de verkoop betalen we de donaties aan de voedselbanken. Door met de ene hand premium pasta te verkopen aan mensen die het betalen kunnen, kunnen we met de andere hand onze premium pasta weggeven aan de klanten van de voedselbanken.
We werken dus wel bedrijfsmatig, maar de winst vloeit voor 100% naar de voedselbanken in de vorm van onze slow dried pasta.
Gebruik daarom bij dit recept één van onze heerlijke, voedzame en gezonde pasta's. Wat u koopt, doneren wij tegelijk aan de Voedselbanken.
Geniet van het recept en eet smakelijk!
Ingredienten
- 500 gram pasta van Het Pasta Gilde
- 100 gram verse Basilicum
- 100 gram verse Rucola
- 100 gram pijnboompitten
- 80 gram Parmezaanse kaas gemalen
- 3 teentjes knoflook
- Olijfolie
- grof gemalen chilipepers
- zout
Gebruik bij dit recept één van onze heerlijke, voedzame en gezonde pasta's. Wat u koopt, doneren wij tegelijk aan de Voedselbanken.
Gebruik kortingscode REC20; u krijgt 20% korting om onze pasta te proberen!
Bereidingswijze
Rooster de pijnboompitjes licht bruin in een pan met een klein laagje olijfolie. Pijnboompitten kunnen snel verbranden dus regelmatig roeren tijdens het verhitten.
In een ruime kom blend, met een staafmixer, de Basilicum, Rucola, knoflook, geraspte Parmezaanse kaas, 4 eetlepels Olijfolie, een scheutje gemalen chilipepers, een snufje zout en de geroosterde pijnboompitten tot een pestosaus. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe als de pesto te dik is.
Voor een veganistische variant laat de Parmezaanse kaas achterwege en vervang dit eventueel met een handje walnoten.
Kook de pasta al dente en roer na het afgieten de pestosaus direct door de pasta.
Garneer de pasta eventueel met wat extra pijnboompitten, geraspte Parmezaanse kaas en wat Rucola.
Meer vegetarische pasta recepten
Een ander lekker vegetarisch recept? Kijk naar het heerlijke recept voor pasta met flespompoen.
Pasta geschikt voor dit recept
-
Caserecce Pasta - 4 x 500 gram (4,45 EUR per 500 gram)
Normale prijs €17,80 EURNormale prijsEenheidsprijs / per -
Regeneratieve Caserecce Pasta - 4 x 500 gram (5,95 EUR per 500 gram)
Normale prijs €23,80 EURNormale prijsEenheidsprijs / per